maanantai 20. tammikuuta 2014

Rakastaa vai ei, kas siinä bulmu...

  Sitä usein ajattelee liikaa.

  Törmäsimpä taas somessa käsitteeseen, joka on saanut kukkahatut lentelemään ja anarkistit riehumaan pitkin historiaa. Seksuaalivähemmistöt. Olen törmännyt todella omituisiin ajatuksiin ja mielipiteisiin asian tiimoilta, ja ajattelin halkoa muutamia niistä. Aihe nyt kumminkin on aika esillä nyky-yhteiskunnassa, joten ajattelinpa tunkea oman lusikkani soppaan.

 Ihminen voisi todellakin miettiä mitä puhuu. Seksuaalivähemmistöjä vastustavat tahot tuntuvat vain tekevän itsestään naurettavia perustelemalla kantansa aiheilla, joita taas ei ole perusteltu tarpeeksi osuvasti ja/tai henkilö ei ole perehtynyt asiaan tarpeeksi hyvin. Aiheet hyppivät Jumalan tuomiosta ihmiskunnan tuhoon ja kovaääniseen vihaan, joka usein tuntuu hautaavan juuri sen tärkeän pointin/pointtinsa. Useat näyttävät ottaneen elämäntyökseen ''saastan kitkemisen sisikunnastamme''. Että kuolemme kaikki, kun homoliitot yleistyvät, ja lapsia ei enää synny, ellei homo-ja bi-suhteita pistetä poikki ja pinoon.  Jos rakkaus samaan sukupuoleen voisi aiheuttaa ihmiskunnan tuhon ja sukupuuton, niin mitenkäs heterosuhteet? Luovat tänne sellaisen määrän ihmisiä, että kohta maailmanloppu todellakin on käsillä. Kummaltakin kantilta kyseinen perustelu on järjetön. Sen pienen pointin kummaltakin puolelta ymmärtää, mutta lopputulos jaa haaleaksi ja laihaksi.Sitähän maailmanhistoriassa on aina ollut. Poikkeavuuksia on syrjitty ja vainottu, mutta homosuhteet ovat olleet aina tabu. Vasta viimeisen 50-vuoden aikana suunta on muuttunut radikaalisti. Tasa-arvoa on syntynyt. Ihminen alkaa ymmärtää asian kaikki puolet. Vapaamielisyys rakastamisessa ei ole vaarallista.

  Samalla voisi muutaman vähemmistöjen puollustajan nostaa naulakkoon. Mielestäni kaikenlaiset suhteet, jotka eivät rajoita kenenkään oikeuksia tai turvaa pitäisi hyväksyä, mutta se, että vähänkään suvaitsematon ajatus vähemmistöistä johtaa psykologiseen lynkkaukseen ja pahimmillaan täydelliseen julkiseen ryöpytykseen. Samalla nämä puollustajat vaativat kaikkia rakastamaan kaikkia. STOP! Hyväksyminen ei tarkoita muuttumista samanlaiseksi, minkä hyväksyy. Eikä sitä voi vaatia keneltäkään. Ihminen saa olla sellainen kuin haluaa, kunhan ei rajoita omiaan-tai muiden oikeuksia. Yllättävän yleinen ilmiö nuorten keskuudessa, (12-16) jonka olen itse havainnut, on se, että pyritään olemaan kaikkia hyväksyvä ja rakastava ja että seksuaalisesti kaikki on okei. Se on hyvä ajatus, mutta samalla alkava painostus ei. Somessa painostetaan joukon muut jäsenet samaan ajatukseen ja toimintatapaan. Ongelma vain on siinä, että he sortavat samalla tavalla muita, kuin vähemmistöjäkin on historian aikana. He vaativat, että kaikki hyväksytään, ja heterot ovat pahoja. (kärjistys) Vaikka ajatus saattaa tuntua järjettömältä, siihenkin on törmätty, että somen keskusteluporukkaan ei oteta muita kuin biseksuaaleja, vaikka aiheet koskevat vain normaalia elämää, eikä esim. sisällä mitään seksuaalista materiaalia, joka ei välttämättä kiinnosta heteroa. Kyseinen porukka eristää heteron ulos, ja syrjii häntä. Ja auta armias, jos satut nauramaan homovitsille, alkaa mafia tuntua ihan pikkujutulta...    

  Toinen puoli on bieberonkyllihanhomo-porukka. Tuo ihmiskunnan omituisimpiin kuuluva joukkio pyrkii haukkumaan vähemmistöjä joko sen takia, että todellakin ovat sitä mieltä, että vapaamielisyys on sairaus. Mukaan mahtuu niitäkin, jotka eivät mielipidettään halua tuda julki, vaan mollaavat koska-kaikki-muutkin. Vastaavissa tapauksissa kielenkäyttö on törkeää ja loukkaavaa. Välillä ihmettelee, mistä junnu, joka ei ole lähelläkään äänenmurrosta, on oppinut tuollaisen saavaraston. Samalla joukko korostaa miehisyyttä, mies ja nainen-suhdetta, veren puhtautta homouden saastasta, Jumalan sanaa ja saataa sinne mahtua muutamia ihan oikeitakin ajatuksia, kuten vähemmistöjen liika korostaminen. On totta, että viime vuosikymmenellä vähemmistöt ovat tulleet paljon kaapeista, mutta jos katselemme historiaan, eikös heteroita ole aina korostettu ''liikaa''? Eikös olisi välillä muittenkin vuoro? Homottelu vähänkään femiiniselle mieshenkilölle ei ole mikään harvinainen juttu. Ja olisipa se vain alkua. Jutut leviävät paljon pahemmiksi. Pakottava tarve pilkata erilaisuutta tuntuu olevan pääpointti. Tai ainakin se näyttää olevan ainoa, josta saa mitään selvää. esimerkkinä viimeisimmät Suomen Tasavallan presidentinvaalit. Kuulin kyseisen tapahtuman tienoilta sellaisiakin juttuja, että ''jos tuo Haavisto voittaa, muutan Ruotsiin. Eihän Suomea ny homo voi johtaa, sillähän on maailmankuva sekaisin''. Siis että homousko sekoittaa maailmankuvan? Heterotko sitten omaavat oikean kuvan Telluksesta? Tulkaa joku hetero näyttämään se sitten minulle, huvittaisi nähdä millaisella pallolla tallustamme. Sillä jos homot eivät maata näe sellaisena kuin se on, taidetaan bi-seksuaalitkin tunkea samaan. Eli minulla ei ole maailmankuvaa tai se on väärä(kö?). So sad. Huvittavinta, että sama henkilö natisee, että Ruotsissa on aivan liikaa homoja. Ja että kaikki siellä on homoja. Homoa karkuun homojen luo? Toki  tuttuni tarkoitti sitä, että mielummin homojen seassa kuin sen alaisena ja ymmärrän satiirin. Mutta eihän presidentti mitään oikeasti johda, kaikissa asioissa senkin voi ohittaa. Ja onhan Haavisto mukava mies, miksei toimisi Suomen maskottina. Tuosta saat ja tuosta.

  Eräs tuttuni totesi Samuli Putron ''Olet puolisoni nyt''-biisistä hyvin negatiiviseen sävyyn, että tämä kappale on epätasa-arvoinen, kun siitä jätetään vähemmistöt ulkopuolelle. Biisissä täytyisi ajatella niitä vähemmistöjä, jotka joutuvat maailmaa piilottelemaan. Ymmärrän tuttuni pointin. Olisihan kiva juttu, että biisissä mainittaisiin kaikki rakkauden muodot koskettavassa erotilanteessa, kun vanhuus on viemässä onnellista elämää päätökseen. Sitä ei kumminkaan voi vaatia. Olisiko mahdollistakaan neljän minuutin biisiin laittaa kaikkia mahdollisia? Puuroksihan sellainen menisi. Putro sattuu kuvaamaan tuossa kappaleessa luultavimmin miehen ja naisen elämän onnellisen elämän loppumista. Joku muu kappale voi nojata enemmän vähemmistöihin. Putro on todella mainio mies, joka tekee hyvää musiikkia, alkaa paheksuko hyvää biisiä.

  Maailmaan mahtuu monenlaista tallaajaa. Värieroja on, mieltymyksiä sun muita riittää. Tallaisivat vain onnellisina. Mutta pahasti näyttää, että teemme siitä kovin vaikeaa, jos pelkästään suhde-elämästä ja suuntautumisista saadaan jo tälläinen poru. Jos jokainen kyynel, joka tuonkin asian tiimoilta on itketty, kerättäisiin, hukkuisi koko Eurooppa. Antakaa toistenne olla, olkaa sitä mitä haluatte, tutkikaa itsenne siihen, mitä haluatte. Antakaa arvoa ja oikeutta, niin saatte sitä itsekkin. Tuulet muuttuvat, ajatukset vaihtuu. Avara ja hyväksyvä mieli on rikkaus. Ei tarvitse pitää kaikesta, anna vain muiden elää oma elämänsä. Jos joku muu tykkää tytöistä, pojista tai ei kummistakaan, se ei elämääsi rajoita.

  Olen puhunut.





6 kommenttia:

  1. allekirjoitan koko tekstin. Mitään ideaa nykyään enää tässä touhussa! Heterot joko haukkuu tai on ylisuojelevaisia ja loukkaantuvat homo vitseistä enemmän kuin itse homot. Sama kyllä pätee ylipäänsä myös rasistisiin vitseihin. Ihmisten pitäs vaan antaa kaikkien olla eikä tuomita seksuaalisuuden takia. Homoilla/lesboilla/bi-seksuaaleilla ja kaikilla muilla pitäisi olla kaikki samat oikeudet kuin heteroillakin ja ihan vaan se että ei ole vielä on aivan naurettavaa

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on. Kaikkien täytyy hyväksyä ja erilaisuus on samalla pahasta. Vähemmästäkin hämmentyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta totta. Minusta on kuitenkin hyvin mielenkiintoista lukea tekstejä seksuaalivähemmistöistä, joissa puhutaan vain ja ainoastaan homoista, lesboista ja/tai bi-seksuaaleista. Miksi et olisi vaihtanut jokaisen homo -sanan "lampaannussijaksi", tai ehkä vähän soveliaammin: "eläimiinsekaantujaksi"?
      "Hei äiti, koen seksuaalista vetovoimaa meidän Mielikki -hiehoon." Saako tästä puhua? Jos sanot, että homoja syrjitään, oletko koskaan törmännyt zoofiliin, joka olisi tullut ulos kaapista? Et varmastikaan, sehän on sairasta, vai mitä? Sitähän sanotaankin eläimiin sekaantumiseksi ja sekaantuminen sanana viittaa puuttumiseen johonkin asiaan, mihin ei kuuluisi, eikö vain?
      Pedofilia? Seksuaalisuudelta suuntautumiseltaan vähemmistö, varmasti on vähemmistö, onko se ok? Entä nepofilia, tai jos olet kovin kangertunut siihen, että lapsi ei ole sukukypsä, onko efebofilia ok? Murrosikäisethän ovat sukukypsiä. Ethän vain väitä, että 65 vuotiaat naiset, jotka viekoittelevat 14 vuotiaita poikia lipomaan tussuansa, ovat sairaita? Ja kun nyt haluat kauheasti höpötellä homoseksuaalisuudesta (johon lesbotkin kuuluvat, turha niitä on aina erikseen jankata), onko pederastia ok, efebofilia ei tuntunut ihan just sun jutulta...
      Ja sitä sanotaan vielä, ettei nykymaailma siedä homoseksuaalisuutta... pyh! Kun isä saa mennä poikansa kanssa naimisiin, niin sitten aletaan puhua.

      Poista
    2. Pointtinsa tuossakin. Paneuduin pääasiassa homo- vastaan hetero-ajatukseen, enkä lähtenyt profiloimaan zoofileja, pedofiileja yms. Pedofilia on ajatuksena hyväksyttävä, sillä ihminen saa päänsä sisällä ajatella ja fantasioida aivan mitä haluaa. Kunhan ei suuntautumisellaan riko lakeja tai ihmisten oikeuksia, niin siitä vaan. Eläimiinsekaantumiseen en näppejäni pistänyt, sillä eläimien mielipidettä ei valitettavasti vielä saada julkisuuten, joten eläimiin sekaantuminen saa henk. koht. tuomion ajatuksena, jos sen toteuttaa konkreettisena yhdyntänä eläimen kanssa. Miksei, saahan Mielikistä tykätä, kunhan ei ko, lehmälle tee mitään, mihin eläin ei itse halua. Suuntautumiset ovat hyväksyttäviä, kunhan pysyvät emotionaalisella tasolla, jos yksilön suuntautumisen ja halujen toteuttaminen rikkoo edellä mainittuja oikeuksia.
      Ja suojaikäraja täytyy olla, ja täytyy noudattaa. 65-vuotiaat suhteessa 14-vuotiaisiin on ainakin Suomessa lakeja ja omaa henkilökohtaista moraaliani vastaan. Ja vaikka toinen osapuoli olisikin 16 vuotta, ja esim. Suomen lakien puitteissa okei, nyrpistäisin nenääni siltikin. Ikä on vain numero, mutta jo 40v ja 18v on mielestäni arveluttavaa.
      Totta, homojen ja lesbojen erittely on turhaa, ja huomasin sen virheen tekstissä. Kehnoa, kehnoa. Nykymaailma hyväksyy huomattavasti paremmin mm. homoseksuaalisia suhteita. Voisi perehtyä nekrofiliaan, pedofiliaan yms. ja tarkistaa, millainen suhtautuminen niihinkin on. Vaikka oma mielipide on suvaitsevainen, luultavasti kauan saadaan tallata, että ruumiiden kanssa voisi sekstailla niin, että uskaltaa myöntää sen.

      Poista
    3. Elikkä siis tekstisi seksuaalisesta tasavertaisuudesta oli silkkaa huuhaata, etkä oikeasti pystykään tukemaan seksuaalisia vähemmistöjä, jos ne eivät satu olemaan valtamedian hyysäämiä osapuolia.
      Intiassa eläimen kanssa naimisiin meneminen on ok, jopa lapsen ja eläimen välinen liitto on ok (http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802197272613_ul.shtml). Joten älä siinä nyrpistele nenääsi. Tai... Australiassa (http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010120912838215_ul.shtml) miehen ja hänen koiransa välinen avioliitto. Tuohan on vallan suloista ja sinä nyrpistät nenääsi sille? Ja miksi et nyrpistä homosuhteille nenääsi, onko media aivopessyt sinutkin homopropagandallaan?
      Tekstisi on tekopyhää huuhaahomohyysäämistä.

      Poista
    4. Tietysti annan tukeni. Ihmisillä on oikeus ja lupa myöntää ja ilmaista mistä pitää ja mitä haluaa, mutta toteuttaminen onkin sitten aivan eri asia. Yhdyntää eläimen kanssa en hyväksy, ja ns. pakkonaittaminen, sillä eläimen mielipidettä ei varmasti kysytä, miten voitaisikaan? Jos naiattaminen on vain nimellistä, eikä johda eläimen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, niin mikäs siinä. Sama ihmisen kanssa, saa tykätä 10- tai 40-vuotiaista, ei merkitystä. Nyrpistämisellä tarkoitin sitä, että en itse voisi kuvitella, että suuntautuisin ko. mainitulla tavalla, mutta toki ihminen saa tykätä. Kunhan ei koske ilman lupaa ja oikeutta. En puutu sen enempää, kunhan ketään ei satu.
      Suuntautuminen, millainen tahansa, on hyväksyttävä.

      Poista

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *